WAT IS DUURZAME KEUKENS BIJ ENKA

Geen enkel huis kan zonder een keuken. Het is de plek waar we eten, drinken, koken en samen de dag doornemen. Weinig mensen beseffen hoe belastend hun geliefde vertrek is voor het milieu. Wereldwijd worden er nog steeds meer bomen gekapt dan geplant. En hout is een belangrijk bestanddeel van moderne keukens.

De fabricage van keukens draagt dus bij aan de ontbossing, met desastreuze gevolgen voor mens en dier. Gelukkig bestaat er nu een duurzaam, groen en milieuvriendelijk alternatief: Duurzame keukens bij ENKA. Dit revolutionaire product vervangt de ecologisch onverantwoorde spaanplaat. Daardoor zullen ook de volgende generaties kunnen genieten van de natuur.

WAT IS BIOBOARD

BioBoard is hét duurzame, groene en milieuvriendelijke alternatief voor de conventionele spaanplaat. Onze houtvervangende platen doen qua toepasbaarheid en functionaliteit niet onder voor bijvoorbeeld de houtvezelplaat. BioBoard kan worden gebruikt in keukens, maar ook in woon- en slaapkamers. Het is eveneens geschikt om het interieur mee af te werken. BioBoard is tot maar liefst 30% lichter in gewicht dan milieuverontreinigende spaanplaten. Deze gewichtsverlaging draagt bij aan het gebruiksgemak, want dit vergemakkelijkt het transport en de bewerking. Ons gebruiksvriendelijke alternatief voor meubelplaten wordt gemaakt van snelgroeiend maïs en andere eenjarige planten, waardoor het zowel ecologisch als economisch verantwoord is. De designmogelijkheden blijven daarbij volledig intact.

button1.png

De 19mm dikke bodems en legplanken zorgen voor maximale stabiliteit. Dit verhoogt de levensduur.

button4.png

Greenline bestaat bijna alleen uit natuurlijke grondstoffen en bevat weinig andere elementen. Daarom is BioBoard 100% recyclebaar.

button7.png

BioBoard wordt gemaakt van snelgroeiend maïs en andere eenjarige planten. Eeuwenoude bossen worden hierdoor meer ontzien.

button2a.png

Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker. Daar passen Greenline keukens heel goed bij.

button5.png

Greenline is een hout vervangend product. Hierdoor hoeven er minder bomen te worden gekapt en kan de toekomstige generatie ook genieten van onze mooie natuur.

button8.png

Door de gewichtsverlaging kunnen meer BioBoard-panelen in één vrachtwagen worden vervoerd. Dit leidt tot een minder grote CO2-uitstoot in het verkeer.

button3.png

Greenline voldoet aan het internationale Keurmerk voor Duurzaam Bosbeheer. Het door ons gebruikte hout is dus gegarandeerd afkomstig uit duurzaam beheerd bos.

button6.png

Greenline is minder zwaar dan conventionele spaanplaten. Door deze gewichtsafname is er minder milieubelasting tijdens transport en is het voor monteurs eenvoudiger te monteren.

button9.png

Voor BioBoard hoeven minder bomen te worden gekapt en verwerkt.

PLUSPUNTEN GREENLINE:

  Kasten vervaardigd uit milieuvriendelijk BioBoard

  Tot 30 % gewichtsverlaging

  Eenvoudige montage

  Be- en verwerkbaar zoals traditionele spaanplaten

  Gemaakt van natuurlijke grondstoffen

  Schoner en duurzaam productieproces

  Milieuvriendelijk transport

  100 % recyclebaar

  Designmogelijkheden blijven volledig behouden